Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Met een bakfiets vol goodiebags, folders, brochures, verkiezingsprogramma’s en hebbedingetjes zochten de Wassenaarse PvdA’ers zaterdag het winkelende publiek op in de Langstraat om daarna naar de wijk Kerkehout te peddelen.

Goodiebags
De passanten in het centrum van ons dorp werden op het hart gedrukt alle informatie in de goodiebags goed tot zich te nemen. Belangstellenden konden een prijs winnen door te raden hoeveel pepermuntrolletjes zaten in een grote glazen pot. De prijs, een bos rode tulpen en een cadeaucheque van de WereldWinkel werd zondag uitgereikt aan de winnaars, een ouder echtpaar. Die toonden zich blij verrast.

Prestaties onder de aandacht
De PvdA in Wassenaar bracht niet alleen het programma voor de komende vier jaar onder de aandacht, maar wees er ook op wat de partij volgens eigen zeggen in de afgelopen vier jaar voor elkaar kreeg: sociale woningbouw in het van Polanenpark, het heropenen van de boksschool, jeugdsubsidie voor sportverenigingen, behoud van het amateurtoneel en pas geopende voetbalkooi voor de jeugd.

De PvdA was als coalitiepartij ook medeverantwoordelijk voor het gevoerde beleid en daarmee voor flinke investeringen gedaan in onderhoud van wegen, zijn er kunstgrasvelden voor Blauw Zwart, Kieviten en SV Wassenaar en het opknappen van het parkeerterrein aan de dr. Mansveltkade. Een knappe prestatie, aangezien de partij slechts met één zetel in de gemeenteraad vertegenwoordigd is.

Verkiezingsbeloften
In Kerkehout gingen de PvdA’ers de deuren langs om duidelijk te maken dat ze zich inzetten voor één nieuwe accommodatie voor de buurtverenigingen en de sportvereningingen en woningen voor Kerkehouters op de plaats van het buurtcentrum. Ook pleit de partij van lijsttrekker Jan van Noort voor een goede ruimte voor een huisarts in deze wijk en goed onderhoud aan het groen.

De partij spreekt van "een prima manier om met de Wassenaarders in gesprek te raken over de noodzaak van meer betaalbare woningen te bouwen in het dorp en het op peil houden van de sociale voorzieningen."

Volgende week met paard en wagen
Volgende week laat de PvdA de bakfiets thuis, maar gaat ze het dorp in met paard en wagen. De sociaal-democraten pleiten dan opnieuw voor een vitaal Wassenaar. De gemeente vergrijst in een hoog tempo en de jongeren trekken weg. De woningnood is terug en dat probleem moet de komende tien jaar worden opgelost. Dat blijft een speerpunt voor de PvdA, naast het bestrijden van de (stille) armoede. De sociaal-democraten willen er ouderwets hard tegen aan gaan. Volgens hen is "de strijd voor gelijke kansen voor iedereen nog lang niet gestreden."

pvdakerkehout