Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Dinsdag 6 maart organiseerde het wijkmanagement van de gemeente Wassenaar weer een bijeenkomst Wassenaar zijn we samen. Dit keer werden de leden van wijk- en buurtverenigingen en andere betrokken inwoners ontvangen bij Ontmoetingspunt Sophieke.

Uit een peiling kwam eerder naar voren dat 'Wassenaar zijn we samen' op locaties in de verschillende wijken mag plaatsvinden. Deze avond kon iedereen aanschuiven aan een dialoogtafel. Per tafel was een gastheer of gastvrouw aanwezig die deskundig is op een thema.

Elke tafel een onderwerp

Per tafel kon men in gesprek. Er waren verschillende onderwerpen om mee aan de slag te kunnen, zoals AED’s in de wijk, Groen initiatieven, Straatambassadeurs, Vrijwilligers, Ontmoetingspunten, de Wmo. Ook kon men in gesprek met de wijkmanagers. Wethouder Bert Doorn: “Ik kijk met een goed gevoel terug op deze avond. Iedereen kon met elkaar echt in gesprek en kon zelf antwoord vinden op vragen om ook in zijn of haar eigen buurt, wijk of straat aan de slag te kunnen. Het is goed te zien dat inwoners op deze manier kennis met elkaar delen.” 

Ook burgemeester Frank Koen was bij de avond aanwezig om kennis te maken met de buurten en wijken van het dorp. 

Zelf aan de slag?
Bent u actief in uw straat of samen met uw buren, of wilt u als wijk- en buurtvereniging een initiatief ontplooien en kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Laat dit dan weten aan de wijkmanagers. Zij kunnen u in contact brengen met andere wijken of buurten in Wassenaar die al ervaring hebben, maar bijvoorbeeld ook met fondsen zoals Fonds1818 of met een maatschappelijke partner.

Dat geldt ook als u een klein idee heeft voor bijvoorbeeld uw straat. U kunt contact opnemen met wijkmanager Danja Vocke of Kim de Jeu door een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

wassenaarzijnwesamen