Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Op maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, is het de Dag van het Kasteel. 19 kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland (waaronder drie in Wassenaar) openen de deuren voor het publiek met een bruisend activiteitenprogramma. Het thema van dit jaar is ‘verborgen verhalen verteld’. Zo kun je rondleidingen volgen, boogschieten, oude ambachten bekijken, genieten van theateroptredens en concerten, de heerlijkste historische gerechten proeven en nog veel meer.

Verborgen verhalen verteld in Wassenaar
In Wassenaar doen Landgoed Voorlinden, Huize de Paauw en Kasteel Oud-Wassenaar mee aan de Dag van het Kasteel.

Tussen 10.00 uur en 16.00 uur rijdt een koets van Kasteel Oud-Wassenaar naar Huize De Paauw. In de prinsessentuin van De Paauw neemt de Natuurkaravaan kinderen om 10.30 uur, 12.30 uur en 14.30 uur mee in het verhaal van de bijenprinses, gevolgd door leuke activiteiten.

Kasteel Oud-Wassenaar opent haar deuren voor geïnteresseerden en gidsen vertellen verborgen verhalen van het kasteel. Je kunt van 11.00 tot 15.00 uur genieten van een brunch en jazzmuziek. Vooraf reserveren kan via http://www.lucwatertechniek.nl of 06-23411286. De prijs is Euro 31,50 per volwassene en kinderen t/m 11 jaar Euro 12,50.

Landgoed Voorlinden is een nieuwe deelnemer aan de Dag van het Kasteel en zeker een bezoek waard. In het landhuis is het restaurant geopend en tussen 12.00 en 16.00 uur verzorgt The Mourning Glories de muzikale omlijsting. Deelnemers aan de Dag van het Kasteel kunnen deze dag met Euro 5,00 korting het museum bezoeken. Deze dag is de ‘verborgen’ kamer opengesteld voor het publiek. Download de kortingsbon vanaf www.dagvanhetkasteel-zh.nl en toon deze bij de kassa.

Over de Dag van het Kasteel
De Dag van het Kasteel is een landelijk evenement en wordt georganiseerd door de Nationale Kastelenstichting. In de regio Zuid-Holland wordt deelgenomen aan de Dag van het Kasteel met “Hollands Buiten”: een reeks landgoederen en buitenplaatsen tussen Hillegom en Den Haag. Tijdens de Dag van het Kasteel krijg je de kans om verschillende landgoederen en buitenplaatsen te bezoeken die normaal voor het publiek gesloten zijn. Bovendien kun je er die dag van alles beleven. Iedere deelnemende locatie heeft een uniek programma. Kijk voor de activiteiten per locatie, route en bereikbaarheid op www.dagvanhetkasteel-zh.nl De Zuid-Hollandse deelname wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Zuid-Holland en Fonds 1818.