Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Medewerkers Login

Van Indorock tot Nederpop info

van Indorock tot Nederpop

Donderdag 19:00 -20:00 uur

Elke donderdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur presenteert Dick Zuydwijk bij Midvliet FM het populaire radioprogramma 'Van Indorock tot Nederpop'. Dick draait de toppers uit de indo- en nederpopperiode; er is veel aandacht voor de Haagse Nederpopbands die in de jaren zestig wereldberoemd waren in eigen land.


Er is nog steeds onduidelijkheid over de allereerste rock and roll plaat. Velen menen dat het Peter & zijn Rockets waren, maar het zijn de Tielman Brothers die de allereerste rocker uitbrachten. Het was eind jaren '50 dat 'Rock little baby of mine' werd gereleased, Andy en zijn broers hadden al geschiedenis geschreven in Brussel waar ze een contract hadden om op de expo te spelen. Ook Robbie Boekholt met zijn Hurricane Rollers liet van zich spreken met 'Once'. In Den Haag, maar ook in Scheveningen traden de meeste bands op. De indo's waren top of the bill; later gingen de meeste bands in Duitsland optreden, waar het grote geld te verdienen was.

Het is een periode die vaak vergeten wordt, gelukkig zijn er steeds meer Indokids die de traditie voortzetten van hun muzikale ouders. Elk weekend is er wel een optreden van deze bands, en ook worden de talloze Pasar Malam's door honderden mensen bezocht. In het verleden heeft presentator Dick samen met Leon Donnars gezorgd voor de indorock revival. Op de Haagse zender Lokatel werd in 1991 eigenlijk het startschot gegeven voor de revival van deze muziekstijl. Met wekelijks live optredens van de muzikanten, en de diepgaande interviews, werd het radioprogramma razend populair. Daarnaast waren er ook concerten in de houtrusthal(len) en de indo's waren weer hot!

Ook bands uit Den Haag, maar ook uit de rest van Nederland worden door Dick veelvuldig gedraaid, enkele namen: Sandy Coast, Q65, Motions, Shoes, Shocking Blue, The Haigs, Golden Earring(s), Zen, Tee-Set, Jumping Jewels, René & his Alligators; kortom te veel om op te noemen.

Wat de indoband's betreft zijn de Crazy Rockers, Electric Johnny & Skyrockets, Eastern Aces, Entertainers, Tielman Brothers, ook vaste gasten op de draaitafels. Ook is er ruimte in het radioprogramma voor de best instrumentals, denk daarbij aan de Scandinavische groepen (Rautalanka), The Shadows en de Ventures.

Reden genoeg dus om een keer af te stemmen op Midvliet, elke donderdagavond tussen 19 en 20 uur. In de ether, op de kabel en worldwide via internet. Een van de luisteraars kwam eens met de kreet: Indorock gaat nooit verloren, knoop dat in je oren... en gelijk heeft hij...