Drie mannen uit Den Haag en Voorburg zijn aangehouden op verdenking van fraude met coronasteun. Dat meldt de FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst. De drie zouden hebben gerommeld met de Tegemoetkoming vaste lasten.
De woningen van de verdachten - 30, 37 en 38 jaar oud - zijn doorzocht en daarbij is beslag gelegd op administratie, telefoons, bankrekeningen, twee auto's, horloges en ruim 20.000 euro contant geld. De mannen werden maandag aangehouden en zitten nog vast.
Het balletje ging rollen na aangifte van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De RVO ontdekte meer dan 150 verdachte aanvragen voor het verkrijgen van de tegemoetkoming. Die aanvragen kunnen in verband worden gebracht met een 24-jarige Hagenaar, die eerder al werd aangehouden. 'Waarschijnlijk werkten de vier mannen samen', schrijft FIOD.
Valse aanvragen en verzonnen omzetgegevens
De aanvragen kwamen niet overeen met de omzetgegevens van de bedrijven, zoals die bekend zijn bij de Belastingdienst. Het vermoeden is dat de aanvragen vals zijn en de omzetgegevens verzonnen om daarmee een maximale vergoeding te verkrijgen. 'De coronacrisis gebruiken door misbruik te maken van gemeenschapsgeld is onacceptabel en veroorzaakt maatschappelijke schade.'

Bron: Omroep West