foto dymphna vreeCOLUMN | CDA-zomergedachten van Dymphna Vree.

In de gebruikelijke komkommertijd in juli en augustus is het politiek rustig. Het CDA is de enige politieke partij in Wassenaar, die gewoon doorgaat met het schrijven van artikelen over de politiek. We krijgen hele mooie reacties op de zomergedachten. Er wordt natuurlijk door onze ambtenaren in Wassenaar en Voorschoten wel gewoon doorgewerkt. Door onze mensen van Avalex worden vuilnisbakken zoals gebruikelijk volgens schema geleegd, is de Hogenboomseweg open voor de grote hoeveelheden groen en het huis- tuin- en keukenafval. Verder ben ik ook wel heel benieuwd naar de mooi opgeknapte Warenar. Er is daar hard gewerkt in de afgelopen maanden. Daar gaan we als CDA snel langs voor een werkbezoek.

Er is niet alleen in Wassenaar, maar in de hele wereld een pandemie uitgebroken met de welluidende naam Corona. Dat dit zo’n impact zou hebben op alles en iedereen had niemand kunnen vermoeden. Nog steeds is er een hoop onzekerheid over het verloop. Toch gaat het leven door. Zo zijn wij met ons gezin naar Vence in Zuid-Frankrijk geweest, bepakt met mondkapjes. Die zijn daar een vast onderdeel van het dagelijks leven: in supermarkten, winkels, drukke markten enz. Alles went snel. Het heeft geen invloed op de vakantievreugde gehad. Terug in Wassenaar realiseerde ik mij dat wij toch een ongekende vrijheid en ruimte hebben hier. Dat is echt een voorecht, helemaal in de drukke randstad. Wij moeten met zijn allen ervoor zorgen, dat wij dit kunnen behouden voor mens en de natuur.

Met mijn CDA-fractiegenoot Wim Koetsier ben ik afgelopen week op werkbezoek geweest bij de Kieviten. Daar hebben wij gesproken met een tevreden voorzitter: Mildo Meijer. De plannen voor de nieuwe sporthal zijn verder uitgewerkt. Het is toch prachtig als over een jaar een spiksplinternieuwe multifunctionele, coronaproof gebouwde sporthal staat. Een sporthal voor alle Wassenaarders samen: hockeyers, tennissers, volleyballers, badmintonners, tafeltennissers en nog veel meer. De nieuwe sporthal is onderdeel van een sportcentrum voor Wassenaar: te midden van de hockeyvelden, voetbalvelden, tennisbanen en golfbanen. Hoeveel duizenden dorpsgenoten maken hier al gebruik van om hun lichamelijk conditie op peil te houden en in alle rust van de buitenlucht kunnen genieten. Wat een rijkdom, naast het strand op steenworpafstand. Tel uw zegeningen!!

Over twee weken gaat ook de politiek weer starten. Gelukkig! Wij kunnen dan met zijn allen weer werken aan een nog mooier Wassenaar. Het CDA is er klaar voor. Blijf positief ondanks alle onzekerheden!