Van 25 tot en met 30 september staat Wassenaar in het teken van de Global Goals.

Vrijwilligers van De Groene Meent en Fair Trade gemeente Wassenaar organiseren een fototentoonstelling in de Langstraat. Een initiatief dat door de gemeente van harte wordt ondersteund. 

Global Goals
Op 25 september 2015 tekenden 193 landen tijdens de jaarlijkse VN-vergadering een akkoord over de zeventien Sustainable Development Goals, ook wel Global Goals genoemd. Deze duurzame doelen bepalen wereldwijd de agenda tot 2030. De Global Goals omvatten wereldwijde uitdagingen rondom armoede, klimaatverandering en ongelijkheid waar iedereen mee wordt geconfronteerd. Over de hele wereld wordt op 25 september Global Goals Action Day georganiseerd. Deze dag heeft als doel om mensen bewust te maken en op te roepen om bij te dragen aan het behalen van de duurzame doelen.

Wassenaar 2030: duurzaam en toekomstbestendig
De gemeente Wassenaar draagt met 90 andere gemeenten in Nederland de naam Gemeente4GlobalGoals. Door samen te werken aan de Global Goals dragen we niet alleen bij aan werelddoelstellingen, maar ook aan een duurzaam en toekomstbestendig Wassenaar in 2030. Het is 2020: we hebben nog 10 jaar om een goede bijdrage te leveren aan deze werelddoelen en hopen dat steeds meer Wassenaarders zich inzetten voor een of meerdere Global Goals.

Kick-off website
De Groene Meent en Fair Trade Gemeente Wassenaar hebben met hulp van vrijwillige fotografen de afgelopen maand veel Wassenaarse organisaties en personen op de foto gezet met het Global Goal dat zij dienen. Zo is met vereende krachten aan de tentoonstelling gewerkt. Bij elke foto op de tentoonstelling staat een QR-code. Door het scannen van de QR-code komen bezoekers op de Wassenaarse website http://wassenaar4globalgoals.nl. Deze website geeft uitleg over de Global Goals en meer informatie over de lokale personen en organisaties die aan deze goals werken.