Opening fietspadVrijdag 25 september is de nieuwe fietsverbinding tussen TNO en de Waalsdorpervlakte officieel geopend, uiteraard op de fiets!

De opening werd verricht door de Haagse wethouder voor Buitenruimte, Hilbert Bredemeijer en Dunea divisiemanager Duin & Water, Martin Matthijsse.

Met de aanleg van het fietspad verbetert Dunea de verbinding tussen de stad en de waardevolle duinen van Meijendel. Ook is de omgeving rond het fietspad opgeknapt, zodat het voor bezoekers een logischere entree naar de duinen vormt. Zo wordt dit deel van Nationaal Park Hollandse Duinen niet alleen beter bereikbaar, maar ook beter beleefbaar vanuit de stad.

Matthijsse vindt het een goede aanpassing aan het fietspadennetwerk. "Het sluit ook goed aan bij de doelstelling van Dunea en Nationaal Park Hollandse Duinen om mensen naar de natuur en de natuur bij de mensen te brengen. Daar hebben we in deze tijd ook steeds meer behoefte aan", aldus Matthijsse.

Het project kwam tot stand dankzij de samenwerking binnen de landschapstafel Duin, Horst en Weide en is financieel ondersteund door de provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag. Wethouder Bredemeijer: "Met zo’n mooi fietspad worden de verbindingen tussen alle groengebieden nog beter. En net zo belangrijk: mensen kunnen vanuit Den Haag sneller het prachtige groen om ons heen bereiken. Verbindingen leggen. Daar gaat het om!"

Foto: Dunea
Opening fietspad