VWS WeekTegenEenzaamheid logo RGBVan 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Juist nu is het belangrijk om iets extra’s te doen voor een ander. Op veilige afstand, één op één of digitaal.
Ook in Wassenaar gaan verschillende geplande activiteiten niet door in verband met corona. Wethouder Lia de Ridder: “Het nadeel van de maatregelen om corona eronder te krijgen is dat eenzaamheid op de loer ligt. Ik hoop daarom van harte dat iedereen niet alleen afstand houdt, maar ook een beetje extra omkijkt naar de kwetsbare mensen in de omgeving.”

Eenzaamheid neemt toe door corona
In Wassenaar voelen 8.000 mensen zich een beetje tot zeer eenzaam, zo vertellen de cijfers van de GGD. Door de coronacrisis neemt eenzaamheid verder toe. Denk aan mensen die niet digitaal vaardig zijn, hun baan verliezen, geen vrijwilligerswerk meer kunnen doen, geen bezoek meer krijgen, geen daginvulling meer hebben, somber worden, de grip op het leven verliezen of hun vrienden missen.

Voelt u zich weleens eenzaam? Neem dan contact op met het Loket WWZ. Bel 088 – 654 93 80 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lokale coalitie tegen eenzaamheid
De gemeente Wassenaar is in gesprek met verschillende organisaties om een lokale coalitie tegen eenzaamheid op te richten. Er gebeurt in Wassenaar gelukkig al veel om eenzaamheid op te merken en aan te pakken. Denk aan vriendschapscursussen en taalklassen in de bibliotheek, welzijnsvisites door Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW), het platform WassenaarDoet.nl van de Vrijwilligerscentrale en dagbesteding door de Stichting Wassenaarse Zorgverlening (SWZ).

Ook iets doen?
Ook u kunt iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt. Een klein gebaar kan het verschil maken. Hoe? Kijk op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Wilt u met uw organisatie of als ondernemer iets doen tegen eenzaamheid? Dat kan! Er zijn verschillende vormen te bedenken. Inspirerende ideeën vindt u op www.eentegeneenzaamheid.nl. Aanmelden voor de lokale coalitie kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag onder vermelding van ‘Eenzaamheid’. Door onze krachten te bundelen, bereiken we meer.

VWS EtE Clipping TVC Biljart metlogo