ivickeDe gemeente Wassenaar heeft aangifte gedaan tegen vastgoedhandelaar Ronnie van de Putte omdat hij, ondanks het verbod van de gemeente, was begonnen met het verbouwen van Huize Ivicke.
Ronnie van de Putte had van de gemeente tot 20 juli de tijd gekregen om te gaan verbouwen in en aan Huize Ivicke, zodat het rijksmonument langs de N44 niet verder zou vervallen. Dat heeft hij niet gedaan. Hierop is de gemeente op zijn kosten aan de slag gegaan. De dringendste werkzaamheden zijn deze zomer afgehandeld, inmiddels is de gemeente Wassenaar rond met een aannemer om andere werkzaamheden op te pakken.

Tot verbazing van de gemeente Wassenaar kondigde Van de Putte 17 september aan zelf te willen gaan bouwen en verbouwen in het pand. Volgens een woordvoerder van de gemeente waren de plannen onvoldoende onderbouwd, en waren voor verschillende zaken vergunningen nodig die niet op orde waren. Hierop volgde een verbod om zelf aan de slag te gaan.

Ondanks het verbod begon de aannemer van Van de Putte op 23 september toch met werkzaamheden. Hierop greep de gemeente in. Maar ook een bevel om te stoppen met het werk werd volgens de gemeente genegeerd. Dat is strafbaar en daarom is aangifte gedaan. Hierop werd het werk wel stilgelegd.

Van de Putte probeert nu via de rechter de bouwstop ongedaan te laten maken, dat meldt mediapartner Omroep West. Normaal zou dit betekenen dat hij dan door mag bouwen totdat de rechter een uitspraak heeft gedaan. Maar er is nu afgesproken dat zowel de gemeente Wassenaar als Ronnie van de Putte niet aan Huize Ivicke gaan sleutelen totdat de rechter hierover een oordeel heeft geveld. De uitspraak wordt halverwege deze maand verwacht.