De PvdA in Wassenaar opent de aanval op de VVD. Die zou slechts schijnoplossingen bieden om het sluipverkeer in de gemeente op te lossen.

De sociaaldemocraten verwijten de VVD proefballonnetjes op te laten in plaats van met praktische en realistische oplossingen te komen. De partij kraakt het voorstel om het Rozenplein op te knappen en vanaf de ventweg vanuit Leiden een oprit naar de Rijksstraatweg aan te leggen. Het Rijk zou hier niets voor voelen. Ook de door de VVD geopperde verkeersregelaars op het Rozenplein hebben volgens de PvdA niets uitgehaald.

PvdA fractievoorzitter Jan van Noort: "Het zijn ook in deze verkiezingstijd weer schijnoplossingen van de VVD voor de echte problemen van de Wassenaarder. Voor hardnekkige problemen als de verkeersproblematiek in Wassenaar zijn echter geen eenvoudige oplossingen." 

Volgens de sociaal-democraten zouden een ongelijkvloerse kruizing op het kruispunt Den Deyl en autoluwe zones daadwerkelijk bijdragen aan het tegengaan van sluipverkeer. Ook vindt de PvdA dat het gebruik van de auto moet worden ontmoedigd middels belastingen, waar het gebruik van het openbaar vervoer juist goedkoper moet worden gemaakt.

"Dat zijn de echte oplossingen voor de leefbaarheid in Wassenaar en de garantie voor een groen en fietsvriendelijk dorp. Voor het eerlijke verhaal bent u bij de PvdA aan het juiste adres."