CreActief 55+ verzorgt op 24 september de derde editie van Nostalgie langs de Vliet.

Een actieve wandeling voor 55-plussers in de omgeving van Stompwijk. Na het succes van de eerste twee edities door het centrum van Voorburg en de Vlietlanden, met ruim 100 deelnemers, zal de wandeling zich dit keer op het platteland rondom Stompwijk afspelen. Deze editie van de Nostalgie wandeling is onderdeel van de Nationale Sportweek, in deze week hoopt de organisatie zo veel mogelijk inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg in beweging te krijgen.
Bij de startlocatie in Stompwijk kan ter plekke gekozen worden uit twee wandelingen, een kortere en een langere variant.

De kortere wandeling van circa 5 km gaat over grotendeels verhard terrein en duurt iets meer dan een uur. De langere variant van circa 7,5 km gaat grotendeels over onverhard terrein en duurt ongeveer 2 uur. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende starttijden, er wordt gestart in blokken van een half uur tussen 11.00 en 13.00 uur, zo kan er rekening worden gehouden met coronamaatregelen.

CreActief 55+ organiseert activiteiten waarin sport en cultuur worden gecombineerd en die speciaal gericht zijn op 55 plussers binnen de gemeente. Nostalgie langs de Vliet is daar een nieuw initiatief van dat in coronatijd tot stand is gekomen. Sportieve wandelingen worden gecombineerd met culturele vragen over het gebied waar wordt gewandeld. Ook dit keer zullen er tijdens de wandeling quizvragen te beantwoorden zijn en kunnen deelnemers uitdagende oefeningen doen.

CreActief 55+ is een onderdeel van de Sport en Cultuurkaart (www.sportencultuurkaart.net), deze vernieuwde website moedigt jong en oud aan om op een toegankelijke manier in aanraking te komen met sport en cultuur. Mensen kunnen zich aanmelden via de website van Sport en Cultuurkaart: www.senw-lv.nl/sport-en-cultuurkaart/sport/sport-evenementen. Wandelaars worden geacht voldoende afstand van elkaar te houden tijdens de wandeling. Meenemen: Stevige wandelschoenen, makkelijk zittende kleding, waterfles, iets te eten, pen. De start- (en eind)locatie is De Bles Horeca, Dr. van Noortstraat 154 in Stompwijk.

Nostalgie ld Vliet2
Nostalgie ld Vliet3

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream