×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Enkele honderden bezoekers bezochten dit weekend de Open Atelier-route in Stompwijk. Buitenplaats de Molenwei was een van de plekken die tijdens de open monumentendag bezocht kon worden. Bezoekers konden zich vergapen aan allerhande kunst-werken die werden geëtaleerd in de oude boerderij, het erf en de barn. 

Tal van Stompwijkse kunstenaars vertoonden op diverse locaties in en rond de hoeve hun handwerk. Er vielen onder andere schilderijen, pentekeningen, houten miniaturen, beeldhouwwerken, een glazen koets en versierde stoelen te bewonderen. 

Ook het bekende Panorama-Plattelandschilderij van Stompwijk trok veel bekijks. Dat sleepte afgelopen vrijdag op het Huygensfestival in de aanmoedigingscategorie de Cultuurprijs van de gemeente Leidschendam-Voorburg in de wacht. De bezoekers werden vakkundig geïnformeerd over de aspecten van het panorama door goed ingevoerde gidsen.

Zondag was er een optreden van de J.O.Y. singers van Carmen. Een aantal gasten die een nachtje op de Molenwei verbleven zijn het terrein niet meer af geweest, terwijl zij eigenlijk heel andere plannen hadden. Dat zegt genoeg.

Foto's: Ria Luiten

Open Atelier Route Stompwijk3
Open Atelier route Stompwijk2

Open Atelier Route Stompwijk1
Open Atelier route Stompwijk