Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Na ruim tweeëntwintig jaar heeft Pieter Feenstra moeten besluiten te stoppen met zijn populaire programma ‘Accent op talent’. Op donderdag 22 augustus hoort u tussen 19 en 21 uur de laatste uitzending (die op zondag 25 augustus tussen 08 en 10 uur herhaald wordt).Dit programma bracht jarenlang muziek die eigenlijk te weinig aan bod komt uit onder meer de Nederlandse, Franse en Amerikaanse showwereld.

Accent op talent gaf informatie over de gedraaide muziek en probeerde op deze wijze passie en liefde voor de muziek over te brengen op de luisteraars. Accent op talent begon iedere uitzending met ‘That’s Entertainment’, gezongen door Judy Garland (Miss Showbusiness), opgenomen in The Carnegie Hall te New York in 1961. Het thema van het programma kwam uit dit lied: ‘De wereld is een toneel, het toneel is een wereld van entertainment (vrij naar Shakespeare).

In iedere aflevering werd een muzikale wandeling gemaakt - met veel informatie - door de internationale (muziek)geschiedenis van de showbusiness en ontmoette de luisteraar veel muzikale verhalenvertellers: van Frank Sinatra tot Ella Fitzgerald, van Cleo Laine tot Matt Monro, van Corry Brokken tot Wim Sonneveld, van Hildegnard Knef tot Marlène Dietrich, alles wat daar tussen ligt en daarna komt in dit genre.

Vaste onderdelen waren een blok met Franse chansons en een musicalblok. Iedere aflevering eindigt met ‘The show is over now’, gezongen door Petula Clark. Helaas zult u dit na 22 augustus niet meer horen. Pieter Feenstra stopt met Accent op talent.

Midvliet dankt Pieter Feenstra voor al die jaren prachtige programma’s die met veel liefde, inzet en aandacht gemaakt werden.