Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
p zondag 17 maart om 15.00 uur brengt de Amerikaanse pianist Andrew Wright een pianorecital met werken van Brahms in de Bonifatiuskerk in Rijswijk (Van Vredenburchweg 67, 2282 SE Rijswijk). Onder de titel All Brahms speelt Andrew de vier ballades op: 10 (I. Andante, II. Andante, III. Intermezzo. Allegro en IV. Andante con moto), Paganini Variations, op. 35 en Sonata in C Major, op. 1.

Andrew Wright trad al vroeg als solist op met orkesten in de Verenigde Staten en Mexico.
Zijn spel wordt alom geprezen. Niet alleen om de grote mate van virtuositeit, maar ook om de dramatische intensiteit.
De Amerikaanse pianist sloot zijn bachelorstudie af met een eervolle vermelding aan de Amerikaanse Wichita State University. Hij behaalde zijn mastergraad in muziek aan de Southern Methodist University in Dallas. Na zijn orkestdebuut met het State Orchestra in Michoacan, Mexico, trad Andrew op als solist met orkesten in de Verenigde Staten, Mexico en Nederland en in een tiental radio- en tv-uitzendingen.

Sinds zijn komst naar Nederland in 2009, heeft Andrew een drukbezet concertprogramma met onder andere optredens in het Concertgebouw in Amsterdam, de Anton Philipszaal in Den Haag, het Concertgebouw Vereniging Nijmegen en op Radio West. In 2011 trad hij als solist op met het Koninklijk Conservatorium Orkest in het Haagse Liszt Festival. Andrew behaalde een tweede mastergraad in muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en een bachelorgraad in orgel bij Ben van Oosten aan Codarts in Rotterdam. In 2016 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden voor onderzoek in piano en orgel, na een training aan het Orpheus Instituut in Gent.

Andrew is cantor/organist van de Koningkerk in Voorburg en artistieke leider van het kamermuziekonderdeel van de concertserie aldaar. Hij is sinds 2012 verbonden aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) als research supervisor. Hij geeft les op de Wright Piano School. Zijn studenten winnen de ene na de andere belangrijke pianoconcoursen in Nederland (Young Pianist Foundation, Steinway, Holland International, en Prinses Christina concoursen).

Het orgelconcert van Andrew Wright begint op zondagmiddag 17 maart om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Website: www.muziekindebonifatius.nl.