Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Het populaire cabaretduo Yentl en De Boer opent samen met de Marinierskapel het Bevrijdingsfestival Zoetermeer. Organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer kondigde onlangs al aan dat het beroemde orkest van de Koninklijke Marine met een surprise act het spits zou afbijten. Na een succesvolle, uitverkochte tournee langs theaters en schouwburgen in het hele land, zullen Yentl en De Boer nu voor het eerst te zien zijn in deze verrassende combinatie.

Yentl Schieman en Christine de Boer bespringen om 12.15 uur het podium, na het ontsteken van het bevrijdingsvuur door Burgemeester Aptroot, om met de Marinierskapel gezamenlijk het muzikale programma groots te openen. Het muzikaal-absurdistische duo zal in afwisseling met het orkest van ruim 50 muzikanten veel eigen muziek ten gehore brengen. De Marinierskapel brengt daarnaast eigen versies van beroemde melodieën.

Het optreden zal in totaal vijf kwartier duren.Yentl en de Boer zijn sinds hun doorbraak overigens niet te stoppen. Deze week is bekendgemaakt dat het duo is genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs met het lied “Stop de Tijd”. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de tekstschrijvers, componisten en uitvoerenden van het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied van het voorafgaande seizoen. Yentl en de Boer wonnen de prijs vijf jaar geleden ook al eens, toen voor het lied “Ik heb een man gekend”. Extra bijzonder deze editie is de samenwerking tussen Floravontuur en het Cultuurfonds Zoetermeer.

Door een financiële bijdrage van het fonds is de combinatie van deze bijzondere opening mogelijk gemaakt. “Het Cultuurfonds Zoetermeer is er om kunst en cultuur naar een breed publiek te brengen. Het Bevrijdingsfestival is daar een geweldige gelegenheid voor.” Aldus Sven Ruggenberg, cultuurmakelaar bij Cultuurfonds Zoetermeer. Bevrijdingsfestival Zoetermeer beleeft dit jaar zijn 20e editie en trekt jaarlijks bezoekers uit de hele regio. De start van het festival vindt plaats op zondag 5 mei om 12.00 uur op de Markt. Er zal 12 uur lang de vrijheid worden gevierd met een uitgebreid, gevarieerd programma. De toegang is gratis.