Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Zondag 14 april geeft undergroundlegende Floris Kolvenbach tijdens de finissage van de expositie van de Tielse kunstenares Judy van Meteren een (gratis) optreden in de rockgallery van kunstenaarsechtpaar Marcello & Els (Marcello's vind je aan de Kon. Emmakade 148, 2518 JK Den Haag - tram 3 stopt er voor de deur). Floris was leadzanger van de legendarische band The Dream.

Eind jaren zestig en begin jaren zeventig was The Dream mateloos populair in Leiden en trad daarom regelmatig op in het toenmalige Kreatief Sentrum (het latere LVC). De Leidse ondernemer Bernard Stukse had een bijzondere band met deze band ;-)  

Pink Floyd
The Dream toert in september 1969 met Pink Floyd door ons land. Op de affiches wordt The Dream even groot aangekondigd als hun Engelse vakbroeders. Afspraak is dat de bands om en om als hoofdact op het podium zullen staan. Zo gebeurt het dat het publiek in Groningen denkt Pink Floyd te zien spelen, terwijl in werkelijkheid The Dream voor hun neus staat. Krap een maand later speelt The Dream in de bekende Speakeasy Club in Londen. Tegelijkertijd wordt Winterswijk niet vergeten. Beatclub Imagination weet de Betuwse jongens te strikken voor een optreden in het Parochiehuis, de plek waar een aantal jaren later jongerencentrum Eucalypta geboren zal worden.  

Kralingen en Pinkpop
The Dream is ook de eerste Nederlandse band die met een heuse rockopera op de proppen komt. Een gedeelte van de opera, ontsproten aan het creatieve brein van Floris Kolvenbach, zanger-gitarist van de band en verantwoordelijk voor vrijwel alle composities, wordt ten gehore gebracht in het VARA-televisieprogramma Dit is het Begin. Als in 1970 in Geleen voor het eerst Pinkpop wordt georganiseerd is The Dream van de partij. Ook op het Holland Pop Festival in het Kralingse Bos in Rotterdam, de vaderlandse variant van Woodstock, ontbreekt The Dream niet. In hun thuishaven Tiel staat de groep op een groots opgezet popfestival samen met klinkende internationale namen als Black Sabbath, Arthur Brown en The Kinks op de planken.

Zondagmiddag 14 april in Marcello's Art Factory and Rock Gallery
15.00 - 18.00 finissage expositie Rockin’ and Drippin’ met werk van Judy van Meteren
15.45 - 16.30 optreden Floris Kolvenbach