Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Op 10 juni openden 19 kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in de provincie Zuid-Holland hun deuren voor het publiek tijdens de Dag van het Kasteel. Op deze Tweede Pinksterdag konden bezoekers deelnemen aan rondleidingen, genieten van concerten, historische gerechten proeven en nog veel meer. Ondanks de verwachte regenbuien mocht de provincie Zuid-Holland ruim 15.000 bezoekers verwelkomen.

De landgoederenzone in Zuid-Holland, gelegen in het Nationaal Park Hollandse Duinen, omvat tientallen historische locaties die het bezoeken meer dan waard zijn. Deze locaties presenteren zich gezamenlijk onder de naam “Hollands Buiten”. Tijdens de Dag van het Kasteel bood iedere deelnemer in Hollands Buiten een feestelijk activiteitenprogramma. Zo konden bezoekers zich bij Kasteel Keukenhof in Lisse per huifkar laten vervoeren en konden zij een spectaculaire roofvogelshow bijwonen. Kasteel Teylingen in Voorhout organiseerde demonstraties van oude ambachten en bij Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten zorgde een middeleeuwse troubadour voor de vrolijke noot. Bij buitengoed Dorrepaal in Leidschendam kon men zich tegoed doen aan een heerlijke kant-en-klare picknick. Speciaal voor de Dag van het Kasteel was een aantal fietsroutes uitgezet, waar nog meer dan in voorgaande jaren enthousiast gebruik van werd gemaakt.

Feestelijkheden
Wethouder Kees Wassenaar (Wassenaar) en wethouder Nanning Mol (Voorschoten) reden samen met hun partners bij Raadhuis De Paauw in Wassenaar een deel van de Prins Frederiks Parkenroute. Ook bezoekers aan de Dag van het Kasteel konden deze unieke historische route per koets of te voet verkennen. Bij Park Vreugd en Rust in Voorburg onthulde trotse eigenaar en chef Leo van Langh een monumentenbordje over de negentiende-eeuwse oranjerie, waarin nu Brasserie De Koepel is gevestigd.
Op deze gezellige Dag van het Kasteel heeft iedereen volop kunnen genieten van de prachtige groene en erfgoedrijke landgoederenzone Zuid-Holland.

Deelnemers in Hollands Buiten
Aan de Dag van het Kasteel deden dit jaar mee: Buitenplaats Ockenburgh in Den Haag, Te Werve en Park Hofrust in Rijswijk, Huygens’ Hofwijck, Middenburg en Park Vreugd en Rust in Voorburg, Buitengoed Dorrepaal in Leidschendam, Kasteel Duivenvoorde en Berbice in Voorschoten, De Paauw en Voorlinden in Wassenaar, Kasteel Oud Poelgeest in Oegstgeest, Vroenhof, Oostergeest en Huys te Warmont in Warmond, de Ruïne van Teylingen in Voorhout, Landgoed Leeuwenhorst in Noordwijkerhout, Kasteel Keukenhof en ’t Huys Dever in Lisse.

Over de Dag van het Kasteel
De Dag van het Kasteel is een landelijk evenement dat wordt georganiseerd door de Nationale Kastelenstichting. De deelname van Hollands Buiten wordt financieel gesteund door Fonds 1818 en de provincie Zuid-Holland. De coördinatie en PR is verzorgd door Erfgoedhuis Zuid-Holland. Het evenement is mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers.

kasteeldag2
Bezoekers bij Duivenvoorde (foto: Anne-Pauline van der A)