Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Mooi nieuws aan het Scheveningse drumfront: drummer en drumdocent Barry Kruik van De Scheveningse Muziekschuur heeft het concept ‘World's Fastest Drummer The Netherlands’ overgenomen. Op Vlaggetjesdag, zaterdag 15 juni, kun je getuige zijn van of meedoen aan de kick-off van dit uit Amerika overgewaaide fenomeen. Wie wordt de snelste drummer van Scheveningen?

Iedereen mag tussen 10.00 en 15.30 uur een poging wagen om zo veel mogelijk drumnoten binnen één minuut te slaan. Plaats van handeling is de Badhuisstraat 75, vlak voor De Scheveningse Muziekschuur.  

World's Fastest Drummer The Netherlands
Barry Kruik, eigenaar van De Scheveningse Muziekschuur én zijn drumschool, mag zich vanaf heden de nieuwe Director noemen van ‘World's Fastest Drummer The Netherlands’. Hij heeft hiermee een de erfenis overgenomen van drummer Cor Jansen. Jansen (zelf twee maal de snelste drummer van Nederland) heeft dit concept middels een licentie in Nederland geïntroduceerd in 2016, nadat hij deelnam aan de jaarlijkse WK-finale in Nashville van dit wereldwijde drumconcept. Vanaf dat moment ging ‘WDF The Netherlands’ op tour, met onder andere een prominente plek op HerfstFest van de bekende drummer Koen Herst. In totaal 5000 drummers zijn toeschouwer geweest tijdens zijn tour, waarvan er 850 drummers daadwerkelijk hebben meegedaan! Nu heeft Barry Kruik grote plannen met WFD The Netherlands, te beginnen op Vlaggetjesdag op Scheveningen.   

Speed-drummen is een extreme drumsport, waarbij de deelnemer in 1 minuut zoveel mogelijk slagen moet maken. Dit heet ‘Single Stroke’: 1 slag met rechts en een met links. Het WFD-drumpad registreert exact hoeveel slagen je speelt. Het gaat bij het speed-drummen echter niet alleen om hoe snel je kunt slaan, maar ook of je dat een minuut volhoudt! Als je langzaam inzet, houd je wellicht over voor een goede eindsprint  

Snelste drummer van Scheveningen
Iedereen mag op Vlaggetjesdag een poging wagen om de snelste drummer van Scheveningen te worden! Er zijn vele mooie prijzen te winnen, zoals een Adams bassdrum twin-pedaal of Adams bassdrum pedaal, een Drumeo ‘Best Beginner’ drumboek inclusief één maand gratis online lessen, Adams stokkentassen, drumstokken, drumlessen én gratis uren zelf losgaan op een drumstel in de studio van Barry. Niet missen dus! De prijsuitreiking is om 16.00 uur.