Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Op zaterdag 3 augustus moet je op het Zuiderstrand van Scheveningen zijn. Dan vindt het festival Schollenpop plaats met dit jaar onder meer optredens van Luminize, Nona, Eut, VandenBerg’s Moonkings, Tim Akkerman en Playground Zer0 op het hoofdpodium. In het tentpodium zie je onder meer CooCoo, Moonfire, Dirty Frank & the White Russian, New Dosis Audio en Suburbs.

De kosten van het organiseren van een muziekfestival zijn de laatste jaren gestegen, vooral  vanwege de strengere eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Om de continuïteit en toekomst van Schollenpop te waarborgen, vraagt de organisatie een entreeprijs van € 3,00 aan mensen boven de 18 jaar die na 15:00 uur komen. Kom je eerder of ben je jonger, dan mag je gratis het festivalterrein op.

Schollenpop vind je op het Zuiderstrand van Scheveningen aan het eind van de Houtrustweg in Den Haag. De entree is bij strandopgang 12. Als het mogelijk is, kun je het best lopend of op de fiets komen. Er is een ruime fietsenstalling van ‘Fiets en Stal’. Voor bezoekers van buiten de stad is het festivalterrein ook goed bereikbaar per openbaar vervoer. Bus 22 en 28 plus tram 11 en 12 hebben een halte op loopafstand. Voor vervoer met de auto geldt: zet Hellingweg 132 in het navigatiesysteem.  Geen navigatie? Volg borden vanaf de snelweg Scheveningen Havens en/of Zuiderstrandtheater. Voor auto’s is parkeren mogelijk op het parkeerterrein van het  Zuiderstrandtheater.

Schollenpop is een popfestval op het Zuiderstrand van Scheveningen dat jaarlijks plaatsvindt op de eerste zaterdag van augustus. Opgezet als een strandfeestje voor een paar vrienden in 1997 is Schollenpop uitgegroeid tot een festival van formaat, tot ver over de landsgrenzen bekend. De organisatie is nog  steeds in handen van de zes vrienden die één gezamenlijke hobby hebben: Schollenpop!

Doelstelling van de stichting is om in de  programmering een aantal regionale bands mee te nemen, zodat zij een kans krijgen zich op een groot podium met   professioneel geluid en licht te laten zien en horen aan een groot publiek. Schollenpop is een laagdrempelig festival met minimaal de helft van het programma lokaal talent, aangevuld met meerdere landelijk of internationaal bekende bands. Deze acts, de publiektrekkers, moeten de aandacht voor het   opkomend lokaal talent hierbij genereren. Een publieksevenement waar jong en oud van kan genieten. Schollenpop draagt graag bij aan het imago van Den Haag als festivalstad. 

Temidden van alle andere festivals die Den Haag rijk is, heeft Schollenpop door de jaren heen een vaste plek verworven. Gezien de locatie zelfs een unieke, ook landelijk gezien. De combinatie van zon, zee, strand en muziek plus de inzet van al die vrijwilligers heeft Schollenpop gemaakt tot wat het nu is geworden. Namelijk   één van de gezelligste zomerfestival van de Haagse regio. De locatie van het festival: het Zuiderstrand van Scheveningen maakt het festival extra aantrekkelijk.