Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
De rijtoer van de Flower Parade die zaterdagmiddag zou plaatsvinden in Rijnsburg is afgelast vanwege de harde wind. Voorzitter Dirk Hogervorst baalt ervan dit besluit te moeten nemen maar ziet geen andere mogelijkheid. 
Tegen Omroep West zegt Hogervorst "Dit is in 74 jaar nog nooit gebeurd, maar het is onverantwoord om te rijden met zulke harde wind".

De 65 versierde wagens die door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk zouden rijden, zijn zaterdag tussen 13.00 en 19.00 uur wel te bewonderen in Bloemenveiling Royal FloraHolland. 'Alles wat we op straat zouden doen, doen we vandaag binnen, maar dan stilstaand', vertelt Hogervorst. 'Normaal staan de mensen stil en trekt de rijtoer voorbij. Dat doen we nu precies andersom. De rijtoer staat stil en de mensen lopen langs de wagens.'

"Het is natuurlijk ontzettend jammer, want de parade is gemaakt voor buiten'', gaat Hogervorst verder. "We hadden graag gereden, maar als de takken van de bomen waaien moet je je afvragen hoe verantwoord dat is. We maken er nu gewoon binnen een feestje van." Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege zware windstoten die kunnen voorkomen. Langs de Zuid-Hollandse kust kunnen de windsnelheden oplopen naar 75 tot 90 kilometer per uur.

Het bloemencorso trekt jaarlijks meer dan 350.000 bezoekers. De Flower Parade Rijnsburg onderscheidt zich van andere corso's door het gebruik van honderden soorten bloemen die door professionele arrangeurs worden verwerkt. Elk jaar worden er zo'n 250.000 bloemen 'gestoken'. Het eerste bloemencorso in Rijnsburg werd gehouden in 1946. Dit maakt het corso een van de oudsten in Nederland.

Zondag staan de praalwagens opgesteld op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Dat gaat volgens de voorzitter van het bloemencorso wel gewoon door.


Bron: Omroep West