Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Een grote uitslaande brand heeft zaterdagavond een deel van een schoolgebouw in Rijswijk verwoest. De brand in een dependance van de Steenvoordeschool in Rijswijk brak aan het begin van de avond uit. Waardoor de brand is ontstaan is nog onduidelijk.
De brandweer rukte rond 18.30 uur uit voor de uitslaande brand in de school aan de P. van Vlietlaan in Rijswijk. Door de sterkte rookontwikkeling kregen omwonenden van de naastgelegen woonwijk het advies om ramen en deuren te sluiten. Bij de brand is een deel van het dak ingestort. Een sloopbedrijf heeft het ingestorte dak verder uit elkaar getrokken, zodat gecontroleerd kon worden of het nog ergens smeult. Van ongeveer drie lokalen is het dak verwijderd. Niemand raakte gewond door de brand.

Het was voor de brandweer lastig om snel voldoende bluswater te krijgen. De ondergrondse leidingen hadden niet genoeg capaciteit, waardoor wagens met dikkere slangen zijn aangerukt om water uit de sloten te pompen. Eenheden uit Rijswijk, Den Haag en Westland zijn naar de school gespoed. ,,Het is hier midden in een woonwijk, mensen zien heel veel rook uit het gebouw komen en we hadden dus veel water nodig", zei een brandweerwoordvoerder tegen Omroep West. "En de wind kan het vuur ook aanwakkeren. Zonder wind blust het een stuk makkelijker.”

Toen het vuur uit was, kwamen ouders van leerlingen, docenten en leden van de naastgelegen filmclub kijken hoe het ervoor staat met de school. "Ja, het doet wel pijn om te zien,” zegt Priscilla Jalhay, medewerkerster van de school. "Gelukkig was er niemand aanwezig, maar voor het personeel is de vakantie nu wel voorbij. Ik denk niet dat de school voor het einde van de vakantie nog in gebruik kan worden genomen.”

Waardoor de brand is veroorzaakt is nog niet duidelijk. Buurtbewoners zeggen dat er rond het schoolplein regelmatig jongeren rondhangen en dat er vuurwerk wordt afgestoken. Of dat het vuur veroorzaakt moet blijken uit onderzoek van de politie.

Bron: Omroep West