Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
Pauline Krikke stapt op als burgemeester van Den Haag. Ze heeft de Commissaris van de Koning zondag verzocht haar met onmiddellijke ingang ontslag te verlenen. In een videoboodschap aan de inwoners van Den Haag deed een aangeslagen Krikke op Instagram kond van haar beslissing. 

Scheveningse brandstapel
Reden is volgens haar dat de discussie over haar functioneren en toekomst een verdere gezonde gedachtewisseling over de toekomst van Den Haag in de weg zit. Krikke raakte in de problemen vanwege haar rol in de Scheveningse brandstapel-affaire. Op het strand van Scheveningen en Duindorp werd door de autoriteiten oogluikend toegestaand dat wijkbewoners brandstapels van pallets bouwden van 45 meter en hoger. Dit ondanks waarschuwingen voor de veiligheid.

Ieder Oud & Nieuw wedijveren inwoners uit Scheveningen en Duindorp wie het grootste vreugdevuur kan bouwen. Critici verwijten Krikke dat ze niet ingreep: toen de wind op Scheveningen met het vuur aan de haal ging, ontstond er een levensgevaarlijke vonkenregen die dreigde half Oud Scheveningen in de as te leggen. Afgelopen donderdag verscheen een vernietigend rapport van de Onderzoeksraad van de Veiligheid (OVV) naar de vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp.

Bestuursstijl
Daarnaast zou Krikke's bestuursstijl zich kenmerken door eigengereidheid en autoritair optreden, aldus dagblad Trouw. Ze zou adviezen van haar beleidsambtenaren negeren, en naar binnen toe solistisch, intimiderend en schofferend overkomen. Krikke zegt tot de conclusie gekomen te zijn dat ze met aanblijven een gezonde politieke debatcultuur enkel in de weg zit.
Het maatschappelijk debat over de toekomst van Den Haag, en zeker debatten van de gemeenteraad, dienenen altijd te gaan over de toekomst van mensen van vlees en bloed die in Den Haag wonen, werken en receëren. (..) Een dergelijk debat mag nooit vervuld worden door de positie van een handjevol 'poppetjes'.
Affaire de Mos
Krikke verwees daarbij tevens naar haar dringende verzoek aan de wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui eerder deze week om hun ontslag in te dienen. Hun positie raakte vorige week ernstig gecompromitteerd door een corruptieonderzoek van de Rijksrecherche. De twee partijprominenten van Groep de Mos zouden bevriende ondernemers en partijfinanciers hebben bevoordeeld bij het verlenen van vergunningen. Dat heeft de verhoudingen in de Haagse Gemeenteraad extra op scherp gezet, aldus Krikke.
Het zal niemand ontgaan zijn dat ikzelf ook onder vuur lig, om geheel andere kwesties en dat de commotie rond de twee wethouders de verhoudingen in de gemeenteraad en het college nog eens extra op scherp hebben gezet. (...) Het debat over mijn toekomst zit het debat over de toekomst van Den Haag in de weg. Ik kan dan ook niet anders als hetzelfde doen als wat ik van mijn wethouders heb gevraagd.

Meer lezen:
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

 Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren

  Vacatures