Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
De provincie Zuid-Holland moet zich hard maken voor meer openheid over lokale partijfinanciering. Dit vraagt GroenLinks naar aanleiding van de bestuurlijke crisis in Den Haag.

Statenlid Ariëtte Kasbergen: “politicoloog André Krouwel noemt in Nieuwsuur Nederland ‘het Wilde Westen van de partijfinanciering’. Vooral lokaal is niets geregeld, waardoor partijen alle giften aan kunnen nemen die ze willen. Het is daardoor niet te controleren of partijen giften accepteren in ruil voor gunsten.”

De provincie controleert of gemeenten bestuurlijk goed functioneren. Volgens GroenLinks laat de situatie in Den Haag zien dat die taak nu niet goed uitgevoerd kan worden.

Kasbergen: “Effectieve controle vraagt om openheid. Het wordt hoog tijd voor meer openheid over lokale partijfinanciering. In Zuid-Holland en in Nederland.”

Ariette
Ariëtte Kasbergen, Statenlid GroenLinks Zuid-Holland (foto: Herman Zonderland)
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures