Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
De Jonge Democraten willen de maximumsnelheid verlagen tot 90 km/h. Daarom dienen ze op het D66 congres van 9 november in Breda een motie die hiertoe oproept in.

Het kabinet is aan het kijken naar de mogelijkheid de maximumsnelheid te verlagen. Hiermee hopen zij de stikstofcrisis het hoofd te bieden. Dat is volgens de Jonge Democraten een goede zaak. Echter, het kabinet wil enkel een verlaging naar 100 km/h op specifieke snelwegen overwegen. Dit gaat voor de Jonge Democraten niet ver genoeg, zij willen een verlaging van de maximumsnelheid naar 90 km/h op alle wegen.

Goed voor de volksgezondheid
Het verlagen van de maximumsnelheid is niet alleen een goed idee voor het aanpakken van de stikstofcrisis. Ook voor de volksgezondheid is het een belangrijke maatregel. Door langzamer te gaan rijden worden minder vervuilende stoffen de lucht in geblazen, waardoor de luchtkwaliteit in Nederland verbetert. Ook zal het aantal verkeersdoden met een verlaging van de maximum snelheid afnemen. Volgens de Jonge Democraten.

Duurzaam
Ook voor het verduurzamen van het vervoer is een verlaging van de maximumsnelheid belangrijk. Zo neemt bij een lagere snelheid de brandstofefficiëntie toe, waarmee schadelijke emissies zoals CO2, brandstofkosten en grondstoffen worden bespaard. Daarnaast neemt het aantal files af, hierdoor wordt onnodig brandstofgebruik - en dus uitstoot- ingeperkt.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures