Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Van 30 november (15.00 uur feestelijke opening) tot 31 december houden de vier samenwerkende fotoclubs bestaande uit Fotoclub Rijswijk, Leidschenveense Fotoclub, Fotoclub Diafragma en Fotoclub Leidschendam-Voorburg gezamenlijk de Expositie ‘Leegte’ in de Bibliotheek Ypenburg.
 
Wat is leegte… het woord wordt vaak gebruikt, met meerdere bedoelingen. Je kunt je leeg voelen, een leeg gebouw, ruimtelijk gevoel of de lege portemonnee aan het eind van de maand. Iedereen kent het begrip, maar iedereen zal er een andere betekenis aan geven. In 2018 hebben de vier samenwerkende clubs (Fotoclub Rijswijk, Leidschenveense Fotoclub, Fotoclub Diafragma en Fotoclub Leidschendam-Voorburg) besloten rondom dit thema gezamenlijk een competitie te houden, met bespreking door Diana Bokje in februari 2019.

Het was voor de fotografen van de 4 samenwerkende clubs een uitdaging om het begrip ‘Leegte’ vast te leggen door middel van fotografie, maar heeft mooie beelden opgeleverd. Van het karakteristieke ‘lege’ polderlandschap, een verlaten gebouw of het gevoel van eenzaamheid, zorgvuldig vastgelegd op beeld. Een selectie van de foto’s zal vanaf de feestelijke opening op 30 november tot 31 december worden geëxposeerd in de Bibliotheek Ypenburg.