Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
De Rekenkamercommissie WVOLV onderzoekt in 2020 de uitgaven voor jeugdhulp en de informatievoorziening hierover aan de gemeenteraden. Dit gebeurt samen met de rekenkamer(commissie)s uit de regio.

Budgetoverschrijding
Veel gemeenten hebben in de afgelopen jaren substantieel meer uitgegeven aan jeugdhulp dan dat zij ontvingen voor uitvoering van deze taak. Zo werd in 2018 in onze regio het gemeentelijk budget voor jeugdhulp met gemiddeld 19% overschreden.Daarnaast geven de meeste raadsleden aan onvoldoende grip te hebben op de jeugdzorg.

H10
Het gezamenlijk onderzoek naar jeugdhulp vindt plaats in H10-verband. H10 zijn de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. Deze tien gemeenten kopen gezamenlijk jeugdhulp in. Daarnaast wordt de jeugdhulp geleverd door instanties die vaak in meerdere H10-gemeenten actief zijn. Daarom wordt het onderzoek uitgevoerd door de rekenkamer(commissie)s van alle H10-gemeenteraden.

Onderzoek
Het gezamenlijk onderzoek richt zich op de periode 2015 – 2019 en bestaat uit drie deelonderzoeken:Deelonderzoeken I en II gaan over de gemeentelijke uitgaven voor jeugdhulp: resultaten in begin 2021.
Deelonderzoek III richt zich op de kwaliteit van de informatievoorziening over jeugdhulp aan gemeenteraden: resultaten in zomer 2020.

Oegstgeest
Gemeente Oegstgeest koopt haar jeugdhulp in bij de Leidse regio, maar wordt wel betrokken in deelonderzoek III.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures