KunstbendeOp zondag 8 maart verzorgt de Popunie de eerste workshop en selectieronde (DJ & Muziek) van Kunstbende Zuid-Holland. Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent en biedt een podium aan talentvolle makers tussen de 13 en 18 jaar in de categorieën Taal, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek en Theater. De eerste selectieronde op zondag 8 maart vindt plaats in Paard, Den Haag.

Tijdens de selectieronde staat originaliteit centraal en zullen zo’n 200 jongeren meedoen om hun eigen kunstwerk, choreografie, korte film, gedicht, theaterstuk of liedje te presenteren. Aan het einde van de dag, na de selectieronde, worden er drie acts per categorie gekozen die door mogen naar de voorronde.
 
Meer selectierondes
Naast de workshop en selectieronde voor DJ en Muziek op zondag 8 maart vinden er nog twee selectierondes plaats, speciaal voor alle deelnemers in de categorieën Dans & Theater en Expo, Fashion, Film & Taal. Voor Dans & Theater vindt de selectieronde plaats op zondag 15 maart in Korzo, Den Haag. Zondag 22 maart staat in het teken van de categorieën Expo, Fashion, Film en Taal in WORM/Slash Gallery, Rotterdam.
De tickets voor de selectierondes zijn vanaf nu te bestellen.
 
Workshops
Voorafgaand aan de selectierondes vinden er een aantal leuke workshops plaats voor de deelnemers. Bij een van de workshops wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van de act, samen met de coach.
 
Voorronde
Er gaan van elke categorie (behalve Influencer) 3 acts door naar de regionale voorronde. Tijdens deze voorronde zijn alle acts afwisselend achter elkaar te zien in de Grote Zaal van het Maaspodium in Rotterdam. De acts worden door een jury beoordeeld op (podium)prestatie, originaliteit en ontwikkeling. De 1e prijswinnaars stromen door naar de landelijke finale die plaatsvindt op zaterdag 27 juni 2020.
 
De voorronde Zuid-Holland vindt plaats op 19 april in de Grote Zaal van het Maaspodium in Rotterdam.
 
Landelijke finale
Na de voorronde zullen de 1e prijswinnaars van elke categorie doorstromen naar de landelijke finale op zaterdag 27 juni in de Westergas Amsterdam. Tijdens de 30e editie van Kunstbende Young Creators Festival zullen er optredens te zien zijn van hét jonge talent van de toekomst, net als  optredens van ambassadeurs van Kunstbende, workshops, foodtrucks en nog veel meer!
Wie daar de 1e prijs wint mag optreden in de What’s Happening-area van Kunstbende en Rabobank op Lowlands én krijgt een spot op een mainstage die binnen de eigen categorie valt.

Extra informatie
Datum: zondag 8 maart.
Locatie: Paard, Prinsegracht 12, 2512 GA Den Haag.
Programma workshops: 11:30 tot 15:00  uur.
Deur open voor publiek: 14:30 uur.
Kaartverkoop via Kunstbende.