NN CPC 2020De organisatie van de City-Pier-City Loop in Den Haag waarschuwt deelnemers op de gezondheid te letten in aanloop naar het evenement.
Deelnemers wordt afgeraden mee te doen als er in de twee weken voorafgaand aan de loop koortsverschijnselen zijn in combinatie met hoesten of kortademigheid. De 45ste editie van het Haagse hardloopevenement staat gepland op zondag 8 maart. Duizenden deelnemers lopen mee en het evenement trekt nog eens tienduizenden bezoekers. De organisatie houdt de ontwikkeling van het virus nauw in de gaten in samenwerking met het RIVM en de GGD, zo meldt Omroep West.

De organisatie adviseert in het algemeen het volgende:
Wij raden deelnemers ten zeerste af deel te nemen aan de NN CPC Loop Den Haag indien je koortsverschijnselen hebt (ten minste 38.0 graden Celsius) voorafgaand aan het evenement én ten minste één van de volgende verschijnselen: hoesten, kortademigheid.

De belangrijkste maatregelen (bron RIVM) die je kan nemen om verspreiding van COVID-19 te voorkomen, zijn:
Was je handen regelmatig
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
Gebruik papieren zakdoekjes

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen, aldus de organisatie van de NN CPC Loop.

De City-Pier-City Loop is een sinds 1975 jaarlijks terugkerend hardloopevenement in Den Haag met als hoofdafstand de halve marathon. Naast deze afstand zijn er ook wedstrijden over 5 en 10 km en zijn er jeugdlopen van 1 en 2,5 km.