HMC AntoniushovePatiënten moesten vorig jaar gemiddeld 7,8 weken wachten tot ze in HMC Antoniushove in Leidschendam terecht konden voor een eerste consult. Daarmee was de gemiddelde wachttijd in het ziekenhuis (samen met die in het ETZ Elisabeth in Tilburg) in 2019 het langst van Nederland. Dit meldt Omoep West. Ook HMC Westeinde en het LUMC in Leiden zijn met een gemiddelde wachttijd van respectievelijk 7,3 en 6,9 weken te vinden in de bovenste regionen van de ranglijst.

De gemiddelde wachttijd voor het eerste consult in het ziekenhuis is in 2019 met 8 procent gestegen naar 4,3 weken. Dat meldt het blad Zorgvisie, dat onderzoek deed samen met zorgdatabedrijf Mediquest. De stijging is vergeleken met 2018. Bij 68 ziekenhuislocaties stegen de wachttijden, bij 28 daalden ze en bij vier bleven ze gelijk.

De ziekenhuizen met de langste wachttijden bevonden zich vorig jaar in Leidschendam, Den Haag (twee vestigingen van Haaglanden Medisch Centrum) en Tilburg (twee vestigingen van Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis). Ook voor het Martini Ziekenhuis in Groningen moest de patiënt geduld hebben.

Geen verklaring
Een woordvoerder van HMC Westeinde en HMC Antoniushove had volgens Zorgvisie geen duidelijke verklaring voor het feit dat patiënten zoveel langer moeten wachten dan bij tientallen andere ziekenhuizen. Overigens bezet de derde locatie van HMC, HMC Bronovo, de twaalfde plek met een gemiddelde wachttijd van 5,9 weken.
De ziekenhuizen met de kortste wachttijden, minder dan drie weken, waren vorig jaar het Zuyderland Medisch Centrum (Sittard-Geleen), het Spaarne Gasthuis (Haarlem) en het Zuyderland Medisch Centrum (Heerlen).

(bron: Omroep West)

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz, 107.9 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo analoog: 92.9 Mhz
Ziggo digitaal: 916
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
Of via de livestream