De 23-jarige vrouw uit Delft die is besmet met het coronavirus, maakt het 'redelijk goed' en heeft de afgelopen dagen contact gehad met 'een tiental' mensen. Dat zeggen directeur Annette de Boer en arts Johan Versteegen van GGD Haaglanden tegen Omroep West. De vrouw is op 24 februari teruggekomen van vakantie in de Italiaanse regio Lombardije en heeft toen ze klachten kreeg de huisarts gebeld. 'Ze heeft volgens het boekje gehandeld', aldus de GGD. Dit meldt Omroep West.

Zaterdagavond werd bekend dat de vrouw besmet is met het coronavirus. Ze zit op dit moment in thuisisolatie. 'Het gaat redelijk goed. Ze heeft geen koorts meer, is nog wel aan het hoesten. Ze is aan de beterende hand', zegt Johan Versteegen. 'We hebben dagelijks contact met haar om te monitoren hoe het gaat.'

'De vrouw heeft een klein aantal contacten gehad, ongeveer een tiental. We hebben die mensen goed in beeld. Mochten zij nu of de komende dagen ook klachten krijgen, dan worden ook zij getest', zegt Annette de Boer. Er zijn op dit moment geen verdachte gevallen in de regio van GGD Haaglanden. Verder laat de GGD weten dat de vrouw al op de terugweg uit Italië een mondkapje heeft gedragen, toen ze klachten kreeg.

(bron: Omroep West)