Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
MuzeeIn één week tijd heeft Muzee Scheveningen bijna 6.000 handtekeningen opgehaald ter ondersteuning van hun campagne om open te blijven in 2021. Op 24 april kreeg Muzee een negatief subsidieadvies voor het Haags Kunstenplan 2021-2024. Dit zou betekenen dat zij eind december 2020 haar deuren zou moet sluiten.
 
Muzee is het hier niet mee eens en is een actie gestart. De komende weken hopen zij 10.000 handtekeningen te verzamelen en deze te overhandigen aan wethouder van Asten.
 
Scheveningers, Hagenaars en bewoners uit alle windstreken van het land reageren ontdaan via de petitie: “Onze leerlingen leren in Muzee over hun achtergrond en hoe dit gebied zo tot stand is gekomen,” schrijft een basisschool docent in Scheveningen. En: “Je hoeft geen historicus te zijn, om te snappen dat het verdwijnen van Muzee belachelijk is.” Ook via e-mail en Facebook komen honderden steunbetuigingen binnen. Een moeder met een dochtertje die regelmatig naar de kinderactiviteiten komt, laat weten: “Mijn dochter vindt Muzee super leuk. Kan ik iets voor jullie betekenen?"

De petitie is ondertekend door o.a. vrijwilligers en donateurs, maar ook docenten, kunstenaars, artiesten, ondernemers, ambtenaren, expats, vissers, muziekliefhebbers en anderen die Muzee een warm hart toedragen. Deze week begint Muzee met een nieuwe actie: door posters en vlaggen met de leus #MuzeeMoetBlijven beschikbaar te maken, willen zij het Scheveningse straadbeeld groen en blauw kleuren in saamhorigheid.
 
De petitie kan getekend worden via www.muzee.nl
 
Wethouder van Asten komt binnenkort met een advies voor de raad. Muzee hoopt dat hij besluit om het advies niet over te nemen.

Muzee
 
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures