Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
wassenaarse strand3Op veel plaatsen in de regio werd het door het prachtige weer op Hemelvaartsdag druk, ondanks waarschuwingen vooraf en gedurende de dag om drukte te vermijden. Gemeentes namen maatregelen en Veiligheidsraad waarschuwt voor 'zomer vol beperkingen'. 
Op de stranden was het donderdag druk. Onder andere gemeente Wassenaar en Westland 
waarschuwden mensen niet meer naar de kust te komen. Ook werden toegangswegen en parkeerplaatsen afgesloten zoals de strandopgang aan de Wassenaarse Slag. Gemeente Westland riep mensen via Facebook op niet naar het strand te gaan.

Op Scheveningen was het druk, maar niet té druk volgens André Trip, voorzitter van Strantentexploitanten Scheveningen.  'De mensen hielden verrassend veel, zelf al afstand.'
Burgemeester Johan Remkes van Den Haag riep op drukte en opstoppingen te vermijden en ook  recreatiegebieden aan het eind van de dag niet allemaal tegelijk te verlaten.

Zoek niet allemaal dezelfde plek op
De Veiligheidsraad in Nederland vond het op sommige plaatsen echt te druk. Maar elders was nog wel ruimte, volgens Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen. 'Mensen moeten niet allemaal de bekende plekken opzoeken om te recreëren. Dat zal deze zomer echt anders zijn dan toen er nog geen coronacrisis was'.

'Als mensen niet snappen dat ze niet allemaal tegelijk naar dezelfde stranden, plassen en winkelcentra kunnen, dan krijgen we een zomer vol beperkingen', aldus Bruls. Plekken zullen dan net als donderdag moeten worden afgesloten of ontruimd.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures