Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
tramHTM gaat vanaf 1 juni weer de maximale dienstregeling rijden en is bezig met de voorbereidingen. De eerder ingestelde maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen blijven grotendeels in stand.

Reizigers mogen per 1 juni nog steeds niet voorin instappen in de bus en rood-beige trams. Voor de veiligheid van haar medewerkers heeft HTM in die voertuigen duurzame schotten aangebracht bij de cabine. Ook worden voertuigen en de contactpunten extra schoongemaakt. HTM verzoekt reizigers op de halten en in de tram, juist bij de toenemende drukte, rekening met elkaar te houden door zoveel mogelijk afstand te houden.

Aankomende wijzigingen per 1 juni
Een belangrijke wijziging per 1 juni is het verplicht dragen van een (niet-medisch) mondkapje bij het reizen in het openbaar vervoer, voor reizigers vanaf 13 jaar. Reizigers moeten dit kapje vóór het instappen dragen, maar nóg beter is het als zij het kapje ook al tijdens het wachten op de halte opdoen. Ook wordt reizigers gevraagd weer gebruik te maken van de stopknop in het voertuig, om aan te geven dat ze bij de volgende halte uit willen stappen. De trams en bussen van HTM stoppen niet langer meer bij iedere halte, zoals tijdelijk was ingesteld.

Betere spreiding reizigers op halten
Na een intensieve test met bestickering op de halten Spui en Rijnstraat om in- en uitstappende reizigers van elkaar te scheiden, heeft HTM besloten dit ook op andere halten aan te brengen. Via aangebrachte stippen helpt HTM reizigers een goede inschatting te maken van de gepaste afstand tijdens het wachten. Reizigers zijn positief over de aangebrachte ‘wachtlijn’ en vinden dat de stippen houvast bieden de gepaste afstand te bewaren. De komende weken worden de drukste halten en OV-knooppunten van deze stickers voorzien. Ook test HTM op dit moment hoe ze de spreiding van reizigers in de voertuigen zo goed mogelijk kunnen organiseren met behulp van stickers.

Verantwoord reizen
Met het doorvoeren van bovenstaande maatregelen en de maximale inzet van de voertuigen, vertrouwt HTM erop de komende tijd, samen met de reizigers, zo goed en veilig mogelijk OV te kunnen bieden. Met elkaar kunnen we er voor zorgen dat de trams en bussen ten minste beschikbaar blijven voor hen die ervan afhankelijk zijn. HTM vraagt daarom haar reizigers de richtlijnen van de Rijksoverheid te volgen, waar mogelijk een reis uit te stellen, de drukte te mijden en ook gebruik te maken van andere vervoermiddelen. Oftewel, wees welkom, maar reis verantwoord.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures