Rondvaart bijWillemsparkbrugKlunen in Den Haag? Dit is weer mogelijk in de zomer 2020 tijdens een rondje met de Ooievaart, de Haagse rondvaart.In het centrum van Den Haag wordt vanaf eind augustus een enorme grootschalige operatie uitgevoerd waarbij compleet op de Willemsparkbrug op de schop gaat. Het is een druk punt midden in het centrum van de stad.

De werkzaamheden hebben niet alleen gevolgen voor het wegverkeer, ook de rondvaart zal de nodige aanpassingen moeten doen. De Ooievaart blijft in ieder geval zijn volledige rondje varen. Er zal een klein stukje (50 meter) gewandeld worden langs de gracht. Altijd een leuke happening.

De rondvaart rond het centrum van Den Haag duurt ook nu anderhalf uur. Tijdens die vaart manoeuvreert een vrijwillige schipper toeristen en bewoners door de nauwe en vaak haakse grachten van Den Haag. Een vrijwillige gids vertelt vol enthousiasme over zijn of haar stad. "Wij dachten altijd dat het klunen moeizaam zou zijn voor onze klanten, maar het klunen wordt juist als zeer positief ervaren", aldus Peter Duivesteijn van de Ooievaart.

De gids zal tijdens de korte wandeling van de ene naar de andere kant van de Willemsbrug een toelichting geven op de werkzaamheden en de bijzonderheden van deze historische wijk, het Willemskwartier. De passagiers stappen na de wandeling over op een tweede boot van de rondvaart maatschappij, die aan de andere kant van de brug klaarligt. De Ooievaart heeft ervaring met een dergelijke werkwijze.

Klanten van het bedrijf reageerden enthousiast toen bij de bouw van de volautomatische autoberging op Noordwal-Veenkade (vanaf 2011) ook een overstap gemaakt moest worden.
Toentertijd werd een overkluizing geruimd. Door dergelijke werkzaamheden, waarbij de grachten weer geopend worden is Den Haag als grachtenstad terug op de kaart. Werkzaamheden aan de grachten hebben een positieve impuls voor het toerisme van de stad.

De vervanging van de brug maakt deel uit van een mega operatie, waarbij bruggen, kades, tunnels en aquaducten worden opgeknapt. Afgelopen twee jaar werden al ruim twee kilometer aan kademuur vervangen. Dit is in vergelijking met andere Nederlandse steden het hoogste aantal strekkende meters in één jaar. Tijdens dergelijke werkzaamheden kunt u dus van de stad blijven genieten vanaf het water met de rondvaart De Ooievaart.

Rondvaart bijWillemsparkbrug