TheaterTheaters Ludens en Het Veur Theater in Leidschendam-Voorburg en Theater Warenar in Wassenaar mogen ondanks de nieuwe beperkingen van het coronavirus toch meer dan dertig personen per voorstelling ontvangen.

Dat heeft de Veiligheidsregio Haaglanden bekendgemaakt. Zij krijgen een ontheffing omdat deze instellingen volgens voorzitter Jan van Zanen van groot belang zijn voor de regio. De veiligheidsregio’s mogen van het kabinet uitzonderingen te maken voor culturele instellingen.

Het gaat buiten Ludens, Het Veur en warenar om: Theater de Veste (Delft); Lijm & Cultuur (Delft); Zuiderstrandtheater (Den Haag); Koninklijke Schouwburg (Den Haag); Diligentia (Den Haag); Korzo (Den Haag); Theater aan het Spui (Den Haag); Theater Dakota (Den Haag); World Forum (Den Haag); Fokker Terminal (Den Haag); PAARD (Den Haag); Omniversum (Den Haag); CulturA & Zo (Pijnacker-Nootdorp); De Rijswijkse Schouwburg (Rijswijk); Poppodium Nederland Drie (Westland); De Naald (Westland), Stadstheater (Zoetermeer); Boerderij (Zoetermeer).

De ontheffing is alleen voor culturele evenementen en dus niet voor feestjes of andere activiteiten. De anderhalve meter afstand houden is ook nog steeds van kracht. Hoeveel bezoekers de theaters en podia toe mogen laten hangt van de zaaloppervlakte af en wordt per instelling bekeken. Het maximum is 250 personen.