Reageerbuis pexelsSinds deze week is de eerste commerciële testlocatie op corona in Nootdorp geopend. De teststraat staat op het terrein van touringcarbedrijf Van Heugten Tours en biedt sneltests.

De teststraat richt zich op ondernemers, die graag snel willen weten of hun personeel ondanks een neusverkoudheid aan de slag kan. 'Geen lange wachttijden voor het afnemen van de test én binnen 20 minuten de uitslag. Zo kunnen ondernemers sneller weer over hun personeel beschikken bij een negatieve uitslag,' adverteert het bedrijf in een persbericht.

Tegen betaling
In tegenstelling tot de test bij de GGD is de sneltest niet kosteloos. Echter is uitval van personeel wegens mogelijke coronabesmetting en preventieve quarantaine ook een flinke kostenpost. "Onze chauffeurs in het OV zijn gelukkig nog steeds onmisbaar, dus een snelle testuitslag is voor ons heel kostbaar", aldus directeur MobiWerk (onderdeel van de Van Heugten Groep, red.) Wesley van Heugten. "Het grote voordeel van de sneltest is dat je binnen 20 minuten na het afnemen van de neusswab een testuitslag hebt."

Marcel van Heugten, directeur Van Heugten Groep: "Een test kost €100,- excl. btw. Dat is een aanzienlijk bedrag, maar mensen hebben dan wel binnen 20 minuten een uitslag en kunnen weer aan het werk of gezellig bij hun ouders langs."

Goedgekeurde testen
De teststraat maakt gebruik van goedgekeurde Abbott sneltesten, zo benadrukt Marcel van Heugten. "Onze test is uitvoerig getest in Nederland en is goedgekeurd door Hugo de Jonge', zo vertelt Van Heugten. ’Uiteraard wordt deze afgenomen en geanalyseerd door gecertificeerde zorgverleners."

Afgenomen monsters worden gecombineerd met een vloeistof en dan op een wegwerpcassette gedruppeld, zoals bij een zwangerschapstest. Binnen 20 minuten valt de uitslag in de vorm van een streepje af te lezen.