De politie heeft zo’n vijftig jonge Duindorpers in beeld na de rellen van afgelopen anderhalve week in de wijk. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Enkele tientallen jongeren kwamen tijdens de ongeregeldheden van de afgelopen week door de politie staande gehouden vanwege het niet-naleven van de coronaregels, vandalisme of geweldpleging.

Raddraaiers in beeld
"We hebben hun namen’’, citeert het AD burgemeester Jan van Zanen van Den Haag. De onverlaten krijgen de politie thuis op hun dak, of moeten met hun ouders op het bureau komen. "Hoe dan ook: we laten ze hier niet mee wegkomen.’’

Vorige week woensdag en donderdag waren er relletjes in Duindorp. Ook in het weekend en afgelopen maandagavond was het onrustig. Er werden vernielingen aangericht, brandjes gesticht en politiebusjes werden bekogeld met vuurwerk, flessen en stenen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de mobiele eenheid ingezet. De wijk werd tijdelijk afgesloten om te voorkomen dat adolescenten uit andere wijken mee zouden gaan doen.

Aanleiding onduidelijk
Waarom de Duindorpse jeugd is losgeslagen is de autoriteiten niet geheel duidelijk. Opvallend is dat de relletjes samenvallen met de aanscherping van de coronaregels. 

Donderdagmiddag bracht burgemeester Van Zanen met wethouder Bert van Alphen een bezoekje aan het Trefpunt in Duindorp. De meeste bewoners van de wijk zijn het volgens hem helemaal zat. Die houden hun hart vast: binnen een paar weken een besluit genomen over de traditionele vreugdevuren. Dikke kans dat die dit jaar niet doorgaan.

Foto: Martin de Witte (via Flickr)