De afvalstoffenheffing wordt fors duurder in diverse gemeenten in de regio Den Haag. Leidschendam-Voorburg en Wassenaar ontspringen de dans.

Inwoners van Den Haag, Rijswijk en de Gemeente Westland gaan volgend jaar flink meer betalen voor het ophalen en verwerken van hun afval, meldt het Algemeen Dagblad. De krant deed een rondje bij gemeenten in de Haagse regio. Het blijkt dat de prijsstellingen nogal uiteen lopen.

Vooral Rijswijkers zijn de klos: zij krijgen te maken met een stijging van 32% en betalen volgend jaar €504,72 per gezin aan afvalstoffenheffing. De kosten voor een gezin in Den Haag worden €360,48 (stijging: 21,1 procent), en in de gemeente Westland €372,12 (stijging: 31,7 procent).

Wassenaar was al een dure gemeente qua afvalstoffenheffing. Daar stijgen de kosten voor een gezin met 9,7% tot 439,80. In Leidschendam-Voorburg betaalt men volgend jaar 374,40 (stijging: 1,9 procent). Zoetermeer is de goedkoopste gemeente in de regio. Daar is een gezin met €298,14 net iets minder dan driehonderd euro kwijt aan het afval.

Foto: Ap de Heus