Winkelcentrum De Bogaard in Rijswijk wordt de komende jaren minimaal voor een derde verbouwd tot woongebied. Dat doet de Rijswijkse wethouder Armand van de Laar (Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling) uit de doeken in een reportage van Omroep West.

Twee vliegen in een klap
De transformatie van het winkelcentrum is nodig vanwege de leegstand en de woningnood, zegt Van de Laar. Zo slaat men twee vliegen in één klap: "We winkelen op een andere manier dus er zijn ook minder fysieke winkels nodig. Anderzijds is er een enorme woningnood. Nou die twee dingen samen lossen we hier op."

Ook het voormalige hoofdkantoor van de Belastingdienst op de hoek van de Bogaard wordt omgevormd tot appartementencomplex. Bedoeling is dat er minimaal 2500 woningen in De Bogaard worden gerealiseerd. Het project zal 7 tot 10 jaar in beslag nemen. De gemeente Rijswijk steekt er 5 miljoen in, projectontwikkelaars investeren honderden miljoenen euro's. 

City lofts
De woningen die er voor in de plaatskomen, zijn dan ook niet noodzakelijk het goedkoopst. "De verbouwingen zijn zodanig dat het gewoon hele mooie woningen worden: appartementen, city lofts," aldus Van de Laar. "Niet meer dat je het idee hebt dat je in een schoenenwinkel woont."

Onderzoekers van vastgoedadviseur Colliers International wijzen volgens Omroep West in een pas uitgebracht rapport op het grote potentieel van verslonzende winkelgebieden.

Beeld: Stockfoto, Pexels