De start voor sluiting van horeca in de haagse regio heeft zijn intrede gedaan en voordat financiƫle druk onstaat is er een beslissing genomen. Het Magazijn is niet meer.


Haagse nachtclub Het Magazijn sluit na drie jaar de deuren. Dit wordt gemeld door website 3voor12 Den Haag. Eerder gaf medeoprichter Joris van der Poel aan bij interviews in Trouw als 3voor12 aan dat er geen rek meer in zit om de club draaiend te houden, indien er geen versoepeling komt in de maatregelen tegen Corona. De Haagse nachtclub kreeg internationale naam door Mixmag en Resident Advisor. In eerste periode was er ook een samenwerking met festival organisatie District 25 dat regelmatig in de regio The Crave festivals hield. De club was ook exclusief vanwege de 24 uurs vergunning om zo langer feesten en after party's te houden. Daarnaast een samenwerking met festivals Ohm in Delft. In de laatste periode heeft de ondergrondse nachtclub minder bezoekers mogen trekken vanwege de 1,5 meter maatregel. Wat er met de locatie aan Grote Marktstraat gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Bij andere clubs als Breeze, Lustig en Magistrat is nog onduidelijk wat de toekomst gaat wordden. Club PIP dat gevestig is in de haagse Binkhorst heeft onlangs het geld uit voorverkoop teruggestort aan de bezoeker en aangegeven dat er voor het jaar 2020 geen clubavonden meer zullen plaatsvinden. De strandtenten in Scheveningen als Whoosah heeft aangegeven voor alsnog om in het voorjaar van 2021 open te gaan en eventueel met nieuwe evenementen te komen. Men houd wel de situatie rondom de conorona richtlijnen op het oog.
Poppodium Paard blijft voor alsnog open en heeft ontheffing gekregen van de gemeente Den Haag. Toch moet er voor de bezoeker van Paard rekening gehouden worden dat evenementen naar later datum verplaatst kunnen worden. Popconcert van Level 42 en Trance event Misja Heltsloot zijn op latere datum geprogrammeerd, terwijl elektro event Luke Slater op woensdag 25 novemeber overanderd blijft.

Update: Inmiddels heeft poppodium Paard aangegeven tot half november gesloten te zijn en bepaalde evenementen via livestream te laten tonen

Magazijn