Farmers Defense Force1Dinsdag was er een groot boerenprotest van Farmers Defence Force in Leidschendam. In Midvliet Actueel blikte we terug op de actie met Sieta van Keimpema, woordvoerder van Farmers Defence Force.

Vele tractoren trokken dinsdagmiddag toeterend door het centrum van Leidschendam op weg naar het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel.

De reden om opnieuw de barricade op te gaan is een nieuw wetsvoorstel, stikstofreductie en natuurverbetering, dat grote gevolgen heeft voor de boeren. Farmers Defence Force is van mening dat de minister het wetsvoorstel er snel wil doorheen drukken. Deze omgevings-wet is een verzameling van tientallen wetten. Er zit ook een onteigeningswet in die de oude onteigeningswet moet vervangen. Verder gaat het om wetten waarbij bijvoorbeeld provinciale staten, of gemeenteraden boeren kunnen opleggen hoe boeren hun bedrijf in moeten vullen.

Wet door kamer gejaagd
Vanwege de corona-maatregelen werd er een maximum gesteld voor het aantal boeren wat mocht protesteren. “Er wordt een wet door de kamer heen gejaagd op een tijdstip waarop wij niet goed kunnen praten met parlementariërs” aldus Sieta van Keimpema in Midvliet Actueel.

Luister het gesprek met Farmers Defence Force terug via uitzending gemist.