hondbatmanStichting Dierenambulance en Hospitaal Den Haag e.o. ontving deze week een donatie met grote emotionele waarde. Het restbedrag van de crowdfundingsactie voor een gedenk-kunstwerk voor American bully Batman.
 
Voor dit bedrag kan de dierenambulance maar liefst twintig keer uitrukken.

Aan boom gebonden
American bully Batman werd op 24 juni 2019 gevonden in het Wilhelminapark in Rijswijk. Batman was aan een boom gebonden en werd door wandelaars gevonden toen hij al was overleden. Batmans verhaal kreeg enorm veel aandacht, in Rijswijk en ver daar buiten. Het stel dat hond Batman achterliet in het bos, waardoor het beest kwam te overlijden, is achterhaald en mag twee jaar lang geen dieren houden. Ook kregen de man en vrouw een taakstraf van 100 en 80 uur, en een voorwaardelijke celstraf van twee weken.

Petitie en crowdfunding
De dood van Batman zorgde voor veel verontwaardiging bij hondenliefhebbers. Er werd een petitie gestart om de hond een eer te bewijzen. Hierin werd opgeroepen tot hogere straffen en celstraffen voor dierenmishandelaars. Deze petitie is inmiddels 40.000 keer ondertekend en kan hier nog steeds ondertekend worden. Ook werd er een crowdfunding opgezet voor een gedenkmonument als herinnering aan Batman en om dierenmishandeling nadrukkelijk onder de aandacht te brengen. In september 2019 werd een gedenkmonument voor hond Batman geplaatst in het Wilheminapark in Rijswijk

Steeds meer mensen actief tegen dierenleed
Bij de dierenambulance zien ze gelukkig dat steeds meer mensen zich hard maken tegen dierenleed en actief meewerken om dieren in nood te helpen. Linette Eveleens vertelt: "Mensen bellen ons vaker en eerder dan bijvoorbeeld tien jaar geleden als zij een gewonde meeuw of een zwaan in nood zien. Dat is fijn, want als wij geen meldingen krijgen weten we ook niet waar we een dier in nood kunnen helpen. Helaas zien onze chauffeurs ook nog steeds veel verwaarloosde of gedumpte dieren. Ieder jaar vinden we meerdere dozen met pasgeboren kittens en voor alle gedumpte hanen hebben we zelfs een aparte campagne gevoerd."

Bent u getuige van mishandeling of verwaarlozing van dieren? Bel dan naar het landelijke meldpunt op het nummer: 144.