In het voorjaar van 2023 zou in Voorburg een Samenloop voor Hoop Haaglanden plaatsvinden.

De samenloop zou oorspronkelijk in 2020 plaatsvinden, maar kwam door de coronacrisis te vervallen. De samenloop werd aanvankelijk uitgesteld naar 2022, maar om voldoende sponsors te vinden werd het evenement naar 2023 uitgesteld.
Door het landelijke besluit van KWF komt het evenement ook in de gemeente Leidschendam-Voorburg nu dus helemaal te vervallen.

Het KWF zegt hierover
"Met pijn in het hart hebben we besloten om te stoppen met de KWF Samenloop. Dat betekent dat KWF geen tijd, geld en middelen meer beschikbaar zal stellen voor de lokaal georganiseerde Samenloop-evenementen.
We begrijpen dat deze beslissing bij velen moeilijk zal vallen. Na bijna 15 jaar en 265 Samenlopen komt er nu definitief een einde aan een bijzonder evenement, dat voor duizenden mensen heel veel heeft betekend. We kunnen terugkijken op veel mooie en vaak ontroerende momenten die wij samen hebben meegemaakt.
We zijn alle vrijwilligers, deelnemers, survivors en sponsors enorm dankbaar voor alles wat zij voor de Samenloop hebben gedaan. We koesteren de herinnering aan de vele gevoelens van saamhorigheid en troost die we samen mochten beleven.

De pandemie heeft ons allen hard geraakt. Net als veel andere goede doelen heeft KWF het afgelopen jaar te maken gehad met een grote terugval in inkomsten. Door het niet doorgaan van evenementen is er in 2020 veel minder geld opgehaald, terwijl de vaste kosten doorliepen. Ook in 2021 zullen we tientallen miljoenen mislopen als gevolg van de coronacrisis. De relatief hoge kosten van een Samenloop zijn hierdoor niet langer te verantwoorden, en daarom hebben we met pijn in het hart dit besluit moeten nemen."