×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Op vrijdag 4 en zaterdag 5 juni vinden de Nature Impact Days plaats op diverse locaties in Zuid-Holland. Tijdens de Nature Impact Days komen jongeren van 18 tot ongeveer 35 jaar in actie voor de natuur in hun buurt.

Tijdens een natuurklus op één van de 10 locaties steek je je handen uit de mouwen. Zo kun je bijvoorbeeld meebouwen aan een voedselbos, vogels aan een broedplaats helpen of de stad vergroenen. Op 5 juni worden de Nature Impact Days geopend door gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland, Anne Koning.

Door jongeren zelf
Naast het verbeteren van de biodiversiteit leer je tijdens de Nature Impact Days meer over de natuur en ontmoet je andere jongeren met een interesse in natuur en duurzaamheid. ‘Wat echt uniek is aan de Nature Impact Days is dat het bedacht en georganiseerd is door jongeren zelf, voor andere jongeren. Een team van zeven jongeren die meedoet aan het Groen Traineeship werkt nu aan de Nature Impact Days,’ vertelt Marije van der Kruk, projectleider bij IVN Zuid-West en begeleider van het jongerenteam.

Tijdens de Nature Impact Days staan impact maken, iets nieuws leren en anderen ontmoeten centraal. Jongeren ervaren de natuur in hun buurt op een unieke manier en ze leren van professionele natuurbeschermers. Annika Wijkhuisen, trainee Nature Impact Days: ‘Uit onderzoek en de ervaringen van ons jongerenteam blijkt dat die combinatie voor jongeren belangrijk is.’

Een kleine greep uit de natuurklussen
Help het voedselbos groeien op ecologische natuurcamping Zonnehoeve in Oudenhoorn of creëer een veilige omgeving voor broedvogels in het natuurgebied van Stichting Natuurrijk in Oudekerk aan den IJssel.

In de omgeving van Zoetermeer kun je aan de slag voor de vogels in Voedselbos Benthuizen, voor de insecten en bijen bij Perenboomgaard Hof van Seghwaert of ga op pad met de boswachters van Staatsbosbeheer in het Balijbos. In Den Haag kun je meewerken aan het vergroenen van de stad en het tegengaan van hittestress. Of help mee het Bewaarde Land in natuurgbebied Meijendel schoon te houden en leer tegelijkertijd meer over natuureducatie voor kinderen.

Voor de echte avonturiers: ga met de pont naar Natuureiland Tiengemeten van Natuurmonumenten en help de bomen te beschermen tegen knagende bevers. Wie weet kom je er nog eentje tegen…

Aanmelden
Zet jij je ook in voor de natuur in Zuid-Holland tijdens de Nature Impact Days? Meld je aan voor verschillende natuurklussen via natureimpactdays.nl.