Ongeveer veertig woningen zijn onbewoonbaar na de brand in een woningblok in de Wouwermanstraat in de Haagse Schilderswijk.


De brand ontstond rond 03.00 uur in een woning. Toen de brandweer aankwam, had het vuur zich al over meerdere woningen verspreid. Uiteindelijk sloeg de brand ook over naar de nabijgelegen moskee. Tientallen huizen werden ontruimd. Ongeveer vijftig bewoners werden opgevangen, maar er zijn geen gewonden gevallen. De brand was donderdagmiddag na een intensieve inzet van de brandweer, rond 13.00 uur onder controle.

NL-Alert
Omwonenden kregen het advies om hun ramen te sluiten en mechanische ventilatoren uit te zetten, in verband met de hevige rookvorming door de brand. Rond 07.00 uur werd daarvoor een NL-Alert verstuurd.

Opvang bewoners
Voor getroffen bewoners worden bijeenkomsten georganiseerd door de gemeente Den Haag. Ook zorgt de gemeente voor opvang van de mensen die niet terug naar huis kunnen. Alle woningen aan de Joris van der Haagenstraat en de panden aan de Vermeerstraat zijn weer vrijgegeven. Bewoners van een aantal woningen aan de Wouwerermanstraat kunnen niet terug. Het gaat om huisnummers 59 tot en met 89. Voor deze bewoners is opvang beschikbaar en aangeboden, aldus de gemeente Den Haag.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Foto: Piet de Ruyter / Regio15
Bron: Algemeen Dagblad