×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Het Strandwalfestival in Rijswijk gaat misschien toch door dit jaar. Met het voortschrijdend inzicht dat in juli iedereen in Nederland de eerste prik tegen het coronavirus is toegediend, gloort er weer hoop voor het evenement.

Continuïteit
Waarnemend burgemeester Bas Verkerk heeft in een gesprek met bestuur van het Strandwalfestival gevraagd in september het jaarlijkse Strandwalfestival in aangepaste vorm op een verantwoorde manier door laten gaan. “Ook in deze onzekere tijden willen we de continuïteit van het grootste evenement in Rijswijk waarborgen” aldus de burgemeester.

Op verzoek van het bestuur van het Strandwalfestival heeft de uitvoerende organisatie Sport Heroes een scenario opgesteld, waarmee het festival op een veilige manier kan plaatsvinden in het tweede weekend van september. De gemeente heeft ingestemd met dit plan onder het voorbehoud dat het festival alsnog kan worden afgeschaald dan wel worden afgelast.

Bescheiden festival
Door de nog altijd geldende coronaregels ziet het bestuur zich helaas genoodzaakt om over te stappen van een zeer open festival naar een festival waarvoor reserveringen noodzakelijk zijn. Omdat onder de huidige omstandigheden de sponsorbijdragen lager uitvallen zal het eveneens een bescheidener festival zijn.

Foto: Strandwalfestival 2019 (Lauren Marijnissen)