De 41-jarige man die maandag werd aangehouden na de dood van de 23-jarige Renée Barendregt, wordt verdacht van moord of doodslag en het in brand steken van haar lichaam.

Dat laat de rechtbank donderdag weten. Het voorarrest van de man is met twee weken verlengd.

T. is volgens het AD geen onbekende in Scheveningen. Hij werkte jaren in het afvalbedrijf van zijn vader. Vaak wordt in deze dagen zijn korte lontje genoemd. Maar dat hij een jonge vrouw zou doden, daar kan zijn familie zich helemaal niets bij voorstellen.

Het lichaam van de jonge vrouw werd in de nacht van zaterdag op zondag gevonden langs de Doorniksestraat op Scheveningen. Politiebronnen meldden eerder al aan mediapartner Omroep West dat zij in brand gestoken was.

Renée was lid van rugbyclub HRC. Ze speelde in het team dat vernoemd werd naar een ander HRC-lid, Ximena Pieterse. Zij werd in 2012 op 15-jarige leeftijd doodgestoken door Stanley A. Dat de club opnieuw zo'n drama te verwerken krijgt is dan ook ingeslagen als een bom. 'Het is zo bizar voor die meiden', zei de coach van het team Bonni May.

Het slachtoffer was in de nacht voor ze werd gevonden nog op pad geweest met haar ploeggenoten van de Haagsche Rugby Club (HRC). Ze hielden een horecatour door Den Haag. Die eindigde rond negen uur op het Malieveld. Wat er precies is voorgevallen, zoekt een rechercheteam van de politie uit.

Woensdagavond liepen honderden mensen mee in een stille tocht. Ze legden bloemen, en brandden kaarsen op de plek waar het lichaam gevonden werd.