×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van twee personen op het Trekvlietplein in Den Haag. Het Trekvlietplein is een zijstraat van de Binckhorstlaan, ter hoogte van Voorburg-Noord.

De politie nam rond kwart voor één 's nachts polshoogte bij twee personen in een geparkeerde auto op het Trekvlietplein. Toen de agenten de personen in de auto wilden controleerden, begonnen de twee hard te schreeuwen. Één van hen greep naar de dashboard en pakte een voorwerp wat op een vuurwapen leek.

Auto uitgepraat
De agenten begonnen direct de zogeheten ‘uitpraatprocedure’. Beide mannen werden de auto uitgepraat. Omdat de mannen de aanwijzingen van de agenten in eerste instantie niet opvolgden zagen de agenten zich genoodzaakt twee waarschuwingsschoten te lossen.

Slapen op openbare weg
Niemand raakte gewond. Na onderzoek in de auto werd er geen vuurwapen aangetroffen. De twee mannen zijn inmiddels in vrijheid gesteld en kregen een proces-verbaal voor het slapen in een auto op de openbare weg.

Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV)
De procedure om gevaarlijk verdachten, die in een auto zitten, aan te kunnen houden op een veilige manier bestaat al lang. De verdachte wordt met korte en duidelijke bevelen uit de auto ‘gepraat’ en zo aangehouden. De politie Rotterdam heeft een filmpje gemaakt waar agenten, in het oude uniform, laten zien hoe de procedure verloopt.

Foto: Daan van den Ende / Regio15