[Video] De ouders van Max gaan scheiden. Voor Max is dat heel moeilijk.

Hij gaat daarom naar een lotgenotengroep voor kinderen van gescheiden ouders om daar ook de ervaringen van andere kinderen te horen.

De ouders van Max (6) zijn gescheiden. Dat vindt hij soms best lastig. Daarom gaat hij wekelijks naar de 'Stoere Schildpadden training' in Rijswijk. Een lotgenotengroep voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar van wie de ouders uit elkaar zijn. Omroep West mocht een keer meekijken.

Op woensdag is Max vroeg klaar met school. Zijn moeder brengt hem dan naar de training 'Stoere Schildpadden.' 'Eerst dacht hij dat de les te maken had met de Ninja Turtles', zegt zijn moeder lachend. 'Het hielp wel om hem daar op deze manier enthousiast voor te krijgen', vult zijn vader aan. Miranda Derks en Maarten Jongepier zijn de ouders van Max. Ze zien elkaar na hun scheiding nog regelmatig en gaan in goede harmonie met elkaar om. 'Het belang van Max staat voorop', zegt zijn vader daarover. 'Als je daaraan blijft denken bij alle strubbelingen die er zijn, dan helpt dat zeker.'

(tekst: omroep West. Voor het hele artikel: https://www.omroepwest.nl/nieuws/amp/4408197/Max-6-volgt-met-lotgenoten-training-over-gescheiden-ouders)

Hierbij de Midvliet-film, gemaakt door Wijnand Krabman en Annemieke Ruggenberg.